31 januari 2012

Frisören

Var hos frisören här om dagen. Det är en bra plats att hitta inspiration på.  Jag har redan gjort flera teckningar därifrån. Här kommer en lite äldre bild som inte synts förut.
Ett ansikte har sina begränsningar


23 januari 2012

Ugh!

Lo-tidningen Kultur har startat serien Motord/Motbild, en plattform på deras hemsidan där texter och bilder publiceras för att kommentera något om samhället.
Plattformen lanserades i lördags kl 9.00. Min bild "Ugh!" fick äran att bli det första som publicerades. Klockan 15.00 avgick Juholt. Har det något samband?
http://lotidningen.se/kultur/


19 januari 2012

Apelsiner i bastun


Oj, det blev en lång paus härifrån. Har väl inte haft ledigt hela tiden, mera sjunkit riktigt djupt ner i illustrerandet och nu flutit upp igen för alla teckningar är klara och skickade till förlaget. Numera tänker och arbetar jag för utställningen på Nationalgalleriet i Stockholm.
Visar en gammal goding som årets första bild. En vän påminde mig om den idag, en som precis som jag inte är född och uppväxt i Härnösand. För teckningen förstås mest av oss i Härnösand och vi som inte är födda här skrattar högst. Redan i Sundsvall, 5 mil, härifrån får jag frågor om vad bilden egentligen handlar om.
Det grundar sig på en iakttagelse från badhuset i Härnösand. Där äter alla, jag menar verkligen ALLA, apelsiner i bastun. Jag som inte ens äter apelsiner har aldrig förstått varför. Men jag har fått luddiga förklaringar om att det har med vätskebrist och c-vitaminer att göra och att det är särskilt viktigt för barn. Bilden har startat samtal på flera håll och numera vet jag också att detta gäller bara i dambastun. I herrarnas bastu äter man inte apelsiner. Kan tänka att det har något med tradition och barn och kvinnor och att göra.
Fick förresten boken ”Rosa - den farliga färgen” i julklapp. Verkligen passande och så spännande att läsa plus att den ger idéer till nya bilder.