22 november 2011

Arbete pågår

Jobbar med illustrationer till boken om matematik för förskolan. Jag ska göra cirka 17 mindre bilder och 10 stycken helsidesbilder plus omslag. Här är början till de mindre illustrationerna. Till dessa har författaren Britta "beställt" bilder som ska förklara övningar i boken. På helsidorna jobbar jag fritt utifrån innehållet i boken.

10 november 2011

Lockbete

Så här fin var himlen från min ateljé häromdagen















Tjusiga färger. Kanske är det därifrån inspirationen kommer till alla färggranna himlar i mina bilder. Men ibland tycker jag det kan bli för mycket vackra färger och det blir så sockersött och snällt. Särskilt den rosa färgen kan jag bli mätt på. Det finns faktiskt dagar när jag bestämmer att jag inte får använda rosa. Men starka färger lockar ögat. Och det är bra. Det blir ett lockbete för att få blicken att stanna lite längre. Sedan när blicken vilar bekvämt i färgen kan det få bitas till i både bild och text.


Gratis kaffe



Det man inte ser, finns inte

8 november 2011

Mera rosa färg


Nu har det kommit ut en bok om rosa. Den heter "Rosa - den farliga färgen" av Fanny Ambjörnsson. Där beskrivs rosa som vår tids mest laddade kulör. Det är alltså inte bara jag som har en särskild känsla för rosa.
Att måla med rosa är väldigt tacksamt. Alla färger passar ihop med rosa och det skär sig aldrig riktigt. Jag tycker att många färger kan få hjälp av rosa, ja en hel bild kan bli räddad tack vare rosa. För den sätter fart på andra färger och liksom trycker iväg bilden. Rosa är eldig, vass och pigg. Men som jag sagt tidigare, det kan också bli för mycket.

Här några fler bilder där den rosa färgen är viktig.




1 november 2011

Illustrerar en bok



Idag har jag startat på riktigt riktigt med att illustrera Britta Olofsson tredje bok. Jag har mest färgat in papper och försökt att greppa läget.