4 maj 2011

Några recensioner av Nolltolerans

Ulf Lundén, Dalademokraten:

Ja, i sällskap med Carina Kågström får man sig ett gott skratt. Hon är inget annat än en själsfrände i sin syn på människan, samhället och världen. När får vi möta henne i en utställning i Dalarna? Det är inte särskilt långt till Härnösand där Carina Kågström bor och verkar. Kan någon ringa henne? Galleri Se konst i Falun kanske eller varför inte Gamla Meken i Smedje- backen. Den här varianten av både rå och avskalad humor borde fungera på bägge ställena.

Klicka här och läs hela recensionen


Mats Dahlberg, Nya Wermlandstidningen:

Det är sant att en bild ofta kan säga mer än tusen ord.
Lika sant är det att Carina Kågströms teckningar av det svenska vemodet säger mer än tusen debattartiklar och statliga utredningar.
Som tecknare är Cari
na Kågström en stor satiriker.
Och hon har en skarp blick för de mycket vanliga inslagen i svensk vardag.

Klicka här och läs hela recensionen


Emma Sandell, SKTF-tidningen:

Det är nolltolerans på det svenska vemodet och det är igenkännande roligt. Efterklokt borde jag inte läst denna lilla bilderbok på tunnelbanan då det var nästintill omöjligt att inte skratta högt, men det är lätt att vara efterklok.

Klicka här och läs hela recensionen


Lars Landström, TidningenÅngermanland:

"En Kågströmare idag kan vara bilden av ett antal villrådiga människor som står stilla och inte vet vad de ska ta sig till. Texten under bilden lyder: ”Seså, iväg och starta företag nu så ni slipper stå här och vara arbetslösa”."Där är udden riktad mot klämkäcka politiker.

Men hennes satiriska penna låter oss sällan slippa undan så lätt. Det är våra käcka, hurtiga, hejiga klyschor som hon vänder upp som en skrattspegel. ”Det blir liksom inte av att man kommer iväg” säger maken till hustrun utanför den sommarparkerade husvagnen. ”Vila i rörelsen så länge du kan...och ha roligt” säger aerobicsinstruktören.

Klicka här och läs hela recensionen


Vila i rörelsen så länge du kan...och ha roligt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar