27 mars 2013

Frisyrer

Det är roligt att teckna frisyrer. De kan se ut precis hur som helst. Roligast är det med kvinnors frisyrer. Jag gör oftast en hårform först och sedan ritar jag in linjer i den som bestämmer hur håret faller. Samma form kan få helt olika frisyr beroende på hur linjerna går. Det är väldigt fascinerande och jag behöver ofta pröva flera gånger innan jag hittar rätt. 
Ett omslagspapper med 70-talsfrisyrer är min inspiration. En dag kanske ni hittar de kvinnorna i mina bilder.




















15 mars 2013

Mera Seriegalleriet


På vernissagedagen var allt på plats. Markku som har Seriegalleriet hade hängt upp allt snyggt, symmetriskt, bakom putsat glas. Utställningen är väldigt kompakt, 87 bilder på några kvadratmeter.
När man står mitt i utställningen får man känslan av att vara i serietidning eller att ha gått in i en av mina böcker. Bilderna är nära, runtom överallt och upplevelsen av "mina" färger är väldigt närvarande.
Det går att se alla bilder från utställningen på Seriegalleriets hemsida, klicka här













6 mars 2013

Utställning Seriegalleriet



Så här presenteras utställningen på Seriegalleriets hemsida:

Carina Kågström är tecknare och har gett ut två böcker; ”Nu vänder det” och ”Nolltolerans” på Kartago förlag. Hennes bilder har också publicerats i både tidskrifter och dagspress, bland annat Aftonbladet och DN.

Carina Kågström är en stillsam skildrare av det svenska vemodet i småstaden. Hon skapar vackra miljöer som befolkas med kantstötta figurer i påhittade frisyrer. Till det en träffsäker mening om vanliga fenomen som fredagsmys, foppatofflor, älgjakt eller aktuella frågor som rör genus, makt och orättvisor.
I Carina Kågströms bilder kan man känna igen sig, och man gör det med ett befriande leende i mungipan.

På Seriegalleriets utställning visas originalteckningar och konsttryck av teckningar.
Carina Kågström är född 1958, uppvuxen i Halland, utbildad på HDK i Göteborg och numera bosatt i Härnösand.


3 mars 2013

Y-salong


Y-salongen pågår för fullt på Länsmuseet i Härnösand. Utställningen visar 50 verk av konstnärer som bor eller har någon anknytning till Västernorrlands län. Jag är en av de som bor i länet och här är de teckningar jag deltar med.
Denna gång är det ingen text, ska bli spännande att se hur det fungerar.
Har redan fått kommentarer om att man inte får någon ingång i bilderna och inte förstår vad jag tänkt. Andra säger att nu får eller måste man ju tänka lite mera själv.