22 december 2011

God och gott

I anslutning till in ateljé ligger ett förråd. Hyresgästerna tömde det för ett tag sen och lämnade en låda med pennor i ett gemensamt utrymme. Kanske är den till mig tänkte jag då, men vågade inte riktigt lägga beslag på den. Nu har det gått flera månader och med tiden har jag insett att den måste nog vara till mig. Vem annars? 
Nu tar jag rast ett tag och "gör helg".




19 december 2011

Illustrationer steg 2

Skisserna på golvet och teckningarna på väggen.
Letar efter ett färgackord till omslaget.








































16 december 2011

Du &Jobbet

Illustration i decembernumret. Artikeln handlar om hur man gör motstånd och behåller sin värdighet i lågstatusjobb.































13 december 2011

Nej!




















Man ska aldrig, aldrig, aldrig skära ner en bild förrän den är helt klar. Ja, men ska inte ens skära ner den då. Här ligger två vackra bitar som inte längre sitter där dom borde vara. Varför drog jag inte bara ett par enkla blyertstreck för att se hur det skulle bli i mindre format? Nu ligger dom här och bilden dom satt på blev genast trång och väldigt ointressant att jobba med.

Jag har gjort det förut. Bilden nedanför är en sådan som jag en dag trodde jag skulle göra mindre. Jag tyckte det var för mycket vitt papper. Bilden ”föll” direkt, tappade rymd och uttrycket blev mycket sämre. Här i datorn ser den dock fortfarande ut som ”vanligt” med viktiga tomma ytor.
Handarbete

7 december 2011

Artikel i Konstperspektiv

Är stolt över en artikel om mig i senaste numret av Konstperspektiv.  Två uppslag med text och flera av mina teckningar.
Journalisten Ingela Hofsten har skrivit texten och intervjun ägde rum i min ateljé i våras. Jag känner väl igen mig i hennes text och är glad över beskrivningen av mitt arbete. 



1 december 2011

Utställning

Nästa år ställer jag ut på Nationalgalleriet i Stockholm. Ett litet mysigt galleri nära Stortorget i Gamla stan. En perfekt plats att visa mina teckningar på. Jag gjorde ett besök där alldeles nyss. Det finns ett rum i markplan, en trång trappa ner och lite mer yta i källaren. Utställning kommer att pågå 25 februari - 11 mars 2012.

Hallå alla, jag ställer ut på Nationalgalleriet nästa gång