29 april 2010

"Tänk om alla har en megafon...


....vem ska då lyssna på varandra?" skriver John Swedenmark till denna Första Maj-inspirerade bild. Finns i dagens nummer av LO-tidningen, kultursidan.

26 april 2010

Det ser lovande ut..

Har varit på besök i Stockholm. Träffade min förläggare Rolf Classon och visade 101 bilder som är början till nästa bok.
Han tyckte mitt manus såg bättre ut än det jag visade inför min första bok. Tätt, sammanhållande, fina färger, konsekvent var ord jag tyckte mig höra.



På Kulturhuset pågick 12:e internationella seriefestivalen. Jag gick dit, tog ett varv bland alla utställare. Därefter gick jag ner en trappa till serieteket och hittade mig själv längst fram i en illgrön monter insorterad under rubriken "Familjen".
Åkte från Stockholm med två nya böcker från förlaget som jag ser framemot att läsa: "Fiskarna i havet" av Anneli Furmark och "Rogert" av Thomas Olsson.

16 april 2010

Projekt i storformat








SKISS i Västernorrland, ett konstprojekt med 8 konstnärer på fyra arbetsplatser, finns nu i tryckt form. Projektledningen har gjort en sammanfattning i text och bild. Den är snygg och sådär lockande att man bara vill ha den. Formen är gjord av Sussi Ekelund, en av de bästa på just sånt.

Uppslagen i foldern är från mitt och Eva-Leena Skarins projekt på kriminalvården i Härnösand.

7 april 2010

Föreläser på HDK

Inbjuden till min gamla skola, Högskolan för design och konsthantverk, som föreläsare.
HDK skriver: "Vi bjuder in relevanta konstnärer som berättar om sin verksamhet+ svarar på studenternas frågor."
Det blir min uppgift fredag 9 april kl 13 - 14.
Jag har laddat ett USB-minne och funderar på vad ordet relevant egentligen betyder.