25 november 2009

Slut på projekt

Projekt Skiss som jag jobbat med under ett halvår är definitvt slut. Det konstnärliga jobbet tog slut i september. Nu har det varit final med en seminariedag där 4 Skissprojekt från Västernorrland presenterades. Politiker, tjänstmän och projektägare sa fina ord om konstens roll i samhället. Därefter pratade forskaren Gunnar Bjursell om samma sak, men från ett annat håll.
Läs om hela Skiss på projektets hemsida http://www.skiss.se/
Läs om mitt och Eva-Leena Skarins projekt http://www.skiss.se/wp_dir/konst/?p=354

Här är ett smakprov på några teckningar om personalens vardag på häktet och anstalten.
Vi frågade personalen vad de tycker är bra på deras arbetsplats. Jag har illustrerat svaren.
Sammanhållningen och den goda stämmningen bland personalen


Att jobba med människor - Män i skor

Att göra djupintervjuer

19 november 2009

Mediadrevet slår till


I veckan har jag gjort illustrationer till tidningen Du&jobbet. Jag gör det ibland. Det är artiklar som handlar om olika sitautioner på arbetsplatser. Situationer där mina fula, skeva och kanststötta figurer passar bra. Denna bild är från ett tidigare nummer. Artikeln handlade om vad som händer med personlen på en arbetsplats där mediadrevet drar fram.

18 november 2009

Utställning i retur


Vi har ingenting att göra
Utställningen från Galleri Sigma i Växjö har kommit tillbaka till ateljén. Nästa utställning i Landstingets personalmatsal. Här i Härnösand, här i februari.

12 november 2009

Alla går i ringen


Jobbar för fullt med teckningar till Britta Olofssons bok om samlingar. Det blir mycket barn och pedagoger i olika situationer. Försöker undvika att allting ska ske i en cirkel och barn som bara ser gulliga ut.

8 november 2009

Större bild hos LO



LO-tidningens kultursidor har fått ny layout och jag har fått större plats.
Först ritar jag, sedan kåserar någon om bilden. I nummer 36 inleder John Swedenmark texten till denna bild så här: "Genomskådandet är det illa ställt med i vår transparenta tid."