23 augusti 2012

Kurs i digitala tryck

Jag har varit på Digital Print Center i Örnsköldsvik och lärt mig om digitala trycktekniker. Det går att trycka på nästan vad som helst och centrat var just ett sånt ställe där man kan testa sina ideér innan de görs i större skala.
Jag vill trycka mina teckningar på olika produkter, men vilka produkter, det är sådant jag funderar på. I kursen testade jag att överföra dem till musmatta, mugg och små flaggor. Både musmattor och muggar känns det som världen redan är full av, men bordsflaggor är verkligen något som saknas i många hem.


16 augusti 2012

Tre tomma väggar

Efter sommaren plockade jag ner alla mina bilder från väggarna. Började med 3 tomma vita väggar och jobbar så klart för att fylla hela ytan. Efter första veckan såg det ut så här:

























Två dagar senare, en liten ökning.
























När ytterligare en dag gått ser det ut så här.
Man kan säga att starten var ganska seg, men att tempot ökat och om jag ligger kvar i den här hastigheten ser det riktigt, riktigt bra ut.

6 augusti 2012

Tillbaka i ateljén


Semestern är slut och jag börjar med att ”städa mig in” i ateljén. Det gör jag alltid när jag varit borta ett tag. Jag flyttar om, torkar av, ställer tillbaka, dammsuger, torkar golv och ibland fortsätter jag ända ner i lådor och skåp och lägger i ordning. Denna gång lyckades jag hejda mig från att gräva för djupt och stannade vid alla synliga ytor. 
När allt luktade gott och rent gick jag över till att dränka in papper i färg. Ett kravlöst målerikladd med akrylfärg och kritor som blir bakgrund till mina teckningar.